niveaus

 
De spreekvaardigheid cursussen worden samengesteld op basis van het al bestaande taalniveau. Op dit moment zijn er 3 'levels':
 
Pre-Intermediate  = nèt geen beginner
Dan heeft iemand ooit wel iets aan Engels gedaan, maar de kennis is niet groot genoeg om makkelijk een gesprek te kunnen voeren. Ook is het erg zoeken naar de benodigde woorden en dat geeft vaak aarzeling om het toch maar te proberen.
Daarom werken we met praktische opdrachten en leren de woordenschat die daar bij past. Om ook de grammatica op te halen werken we met een boek, waar we iedere keer kleine stukken van doornemen en dat in de les ook weer gebruiken.
 
Intermediate level  = tussen niveau
Deze cursus is bedoeld voor mensen die zich kunnen redden in het Engels, maar hun spreekvaardigheid willen uitbreiden naar een vlotter gesprek, een betere uitspraak en behoefte hebben aan feedback op welke taalregels ze moeten letten. Van een film of een boek kun je bijvoorbeeld wel de verhaallijn volgen, maar veel details gaan verloren. Veel praten over uiteenlopende onderwerpen, leren improviseren met de woordenschat die al tot je beschikking staat en dan gaandeweg de kennis verbreden. Focus op onderwerpen die de deelnemers werkelijk interesseren.
 
Discussion Group = gevorderd niveau
Voor die mensen die de Engelse taal  behoorlijk kunnen hanteren en dan toch nog wel meer willen. Een betere uitspraak, zeker weten dat je nuances oppikt en echt begrijp wat er wordt bedoeld, meer variatie in eigen woordgebruik en zinsstructuur.  Hier komen ook lastige zinsconstructies aan bod, zoals beleefdheidsvormen en manieren om een duidelijke mening te geven zonder daarbij een andere spreker in de weg te zitten.